Основна школа

Целодневна настава

Добро дошли у наш мали свет! Нисмо исти, али смо једнаки! Ми смо нашу оазу и сигуран кутак пронашли у целодневној настави ОСШ „9.МАЈ“.
Имамо три одељења и могућност да боравимо у школи од 8 до 16 часова. Наш целодневни боравак у школи даје простора нашим родитељима да раде и да дођу по нас спреми за нове изазове. У одељењима са мањим бројем ученика, прилагођеним нашим потребама и способностима, са нама раде дефектолози, учитељи, наставници предметне наставе, логопеди, наставници корективне гимнастике, реедукатори психомоторике, психолози и медицински радници.

Сви они се свакодневно труде да будемо срећни, сигурни и да кроз разне практичне активности стичемо нова знања, усвајамо нове вештине и достигнемо свој максимум.

Планови и Програми су у потпуности прилагођени нашим способностима и свако од нас учи и ради по јединственом индивидуално образовном плану.
Наше учионице су опремљене различитим едукативним материјалима, дидактичким средствима, асистивним технологијама које нам омогућавају да лакше научимо све што је потребно, а да се уз то и лепо забавимо. Учење нам олакшава и компјутер који има свака учионица. У тренуцима када нам је тешко и када смо узнемирени имамо могућност да се одморимо на пилатес лоптама и струњачама, у сензорној соби, уз музику или неки други нама занимљив садржај.
Радо се одазивамо и дајемо свој печат свакој активности и манифестацији која се реализује у оквиру наше школе и нашег града. Дружимо се и сарађујемо једни са другима. Учимо, певамо, причамо, смејемо се, цртамо, прослављамо рођендане, делимо ужину, ручамо заједно и уживамо у сваком тренутку проведеном и нашој школи.

Свакодневно одлазимо у шетњу. Ове шетње су добре за нашу физички активност, али се користе и за обраду многобројних наставних садржаја из разних наставних предмета.
Вежбамо се да посматрамо, стичемо нове појмове, учимо како се понаша на улици и јавном месту, прелази пешачки прелаз.

Несебична подршка наших наставника нам пружа сигурност, а нашим родитељима мир и спокој када нас доведу у школу.

Библиотека

Целодневна