НОВОГОДИШЊИ ПАКЕТИЋИ

Као и све типичне школе тако и наша школа, школа за ученике са сметњама у развоју прати потребе ученика које су се временом наметнуле. С обзиром на структуру ученика који се уписују у нашу школу, а која се у многоме променила уназад неколико година, прилагођавамо услове и начин рада нашим ученицима, нашој деци. Данас је спектар проблема којима се бавимо много хетерогенији и захтевнији.
Тако смо, водећи се тиме, осмишљавали како да омогућимо нашим ученицима услове у којима могу да испуне све своје потребе, да им боравак на часовима буде забаван.
Захваљујући несебичној донацији од 500.000 динара kompanije DM drogerie markt која је још једном показала да је друштвено одговорна, у петак, 23.2.2024.године наша сензорна соба је обогаћена новом опремом. Опрема је монтирана, те је сада још опремљенија и боља и спремна за нове активности у подстицању сензомоторне интеграције које се у њој спроводе.
Наша сензорна соба сада пружа адекватне садржаје у односу на све сензорне саставе: тактилни, вестибуларни, аудитивни, визуелни.
У сензорној соби, подсећамо, третман се спроводи осмишљено, кроз игру која мора имати циљ и треба да је мотивишућа да би ученик или дете сарађивали.
Боравак у сензорној соби омогућава детету да развија сензорне вештине потребне за живот.
Смирујућа и опуштајућа атмосфера омогућава бољу координацију, унапређује способност комуникације, на стално активну децу делује релаксирајуће и усмерава пажњу превише активне и неактивне деце.
Колеге које користе сензорну собу, од понедељка редовно могу да је користе (према распореду), где ће и даље, уз нове садржаје, радити на развијању дечијих сензорних вештина, где ће се деца релаксирати и ослободити напетости.
Ту смо да помогнемо деци, водећи их на третмане у сензорну собу, да им омогућимо да испоље успаване потенцијале и да постигну што бољи емотивни баланс.
Захваљујемо се још једном kompaniji DM drogerie markt.